pondělí 6. ledna 2014

Plempty, výročí a SOUTĚŽ!

Ano ano, je to tak. V pfku jsem zmínila, že příště přijde trocha bilancování a jelikož svátky jsou definitivně v tahu a všichni se vrací k prokrastinaci brouzdáním po internetu, nastal čas tak uskutečnit, i když se mi do tohodle článku kdovíproč nějak nechtělo. Konečně tu máme rok se sudým číslem, které se mi jeví o dost sympatičtější, než ta prokletá třináctka roku minulého.

Minulý rok byl pro mě dost náročný. Hodně se toho pokazilo a nepodařilo, chvílema už jsem očekávala kovadlinu padající z vesmíru přímo na mou hlavu. Jedna věc ale zůstala pozitivní stálicí celý rok. A to tenhle blog! Bylo to totiž před rokem v lednu, kdy jsem s touhletou věcí začala, klepajíce se strachy, jakou ostudu si utrhnu. Nakonec mám pocit, že to tak hrozný není. Jasně, někdy se zadaří víc, jindá míň, ale vždycky jsem se snažila dělat články smysluplně, aby to nebyla jenom skrumáž nezařazených obrázků, co se mi prostě líbí. Nakonec jsem jich zplodila víc než sto, z toho osmnáct jich bylo mých vlastních DIY návodů.

Co se týče DIY, kterému jsem se chtěla primárně věnovat, tady jsem narazila na jisté dílčí problémy. I proto se DIY články neobjevovaly tak často, jak by se mi líbilo. Jasně, mohla bych jenom ukazovat projekty, co jsem někde našla, ale to nechci. Já je chci totiž všechny udělat! To je ovšem místy náročnější, než by jeden řekl. Je totiž prima vymyslet si bezva projekt, ale často už o dost horší ho zrealizovat. Ideální materiál na jedno DIY jsem sháněla asi půl roku, další věc sháním už rok, třetí věc bezvýsledně asi dva měsíce... Další věc je skutečnost, že nikdo není neomylný, takže občas začnu něco zkoušet a posléze zjistím, že takhle to nepude....a den práce je v čudu. Jó není to žádná dávačka, přátelé! Na tomto poli ovšem blog čekají změny, protože DIY je ten důvod, proč jsem tenhle blog začala dělat. Víc zatím neprozradím, ale asi to bude dost hlína.

Já vím, že u bilancování se má šermovat s tunou čísel, ale já nikdy nebyla matematickej typ. Můžu vám tak akorát říct, že ačkoliv v komentářích to občas tepe jak na hřbitově, někdo to tu přeci jenom čte. A za Vás všechny jsem moc vděčná! Ohromně! Fakt!!! Takže díky moc... <3

A protože to myslím zcela vážně, mám pro vás první (a doufám, že ne poslední) soutěž. Speciééélně z Londýna mi pro vás byla dovezena úplně boží knížka Flea Market Chic, tedy něco jako Chic z blešáku (díky Leni!). Napřed jsem si myslela, že si ji nechám, ale pak jsem si sáhla do svědomí a nenechám. Je naprosto překrásná, v angličtině a vypadá nějak takhle:





Aby bylo jasno, není to žádná giveaway. Není to nic, co bych měla nebo dostala a dávala to dál, je to knížka, kterou jsem zaplatila, abych někomu z vás mohla udělat radost. Takže to taky nebude jenom za lajk a komentář, ale to doufám nebude vadit;)

Takže pokud byste tuhle krásnou knížku chtěli, musíte pro to udělat následující:

1. být odběratelem tohoto blogu nebo ho lajkovat na Facebooku

2. poslat mi pěkně vyštýlovanou fotku s nějakým vaším rodinným dědictvím nebo bazarovým úlovkem, zátiším, kusem nábytku... Zahrajte si na stylistku a něco pěknýho thrifty chic/vintage apod. mi vyfoťte. Prosim. Jó?!

nebo

ji zveřejněte u sebe na blogu a do komentářů mi hoďte odkaz.

Pokud mi nikdo nic nepošle, tak si ji nechám :D Tak to šiřte:) Času je spousta a to přesně do konce ledna, tedy 31. 1. 2014. Hele a hlavně..... ať vás to baví, jó?

No. A to je pro tuto chvíli asi všechno.

Těším se na fotky! A díky. ;)

La Petite Anne

14 komentářů:

  1. Super soutěž, ta knížka vypadá skvěle a já ji děsně chci:) Odebírám, liknuto mám, tak teď už jen tu fotku. Asi to bude do postu, tak snad dám brzo vědět:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem to stihla tak-tak, uf.)

      http://mujdummujsquat.blogspot.cz/2014/01/thrifty-chic.html

      Vymazat
  2. Jé, ta vypadá krásně! Rozhodně mi stojí za pokus o vymyšlení nějaké smysluplné fotky, do konce ledna to snad dám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je krásná, však mi to chvilku trvalo, než jsem se přesvědčila, že si ji nenechám:)) Těšim se na fotku!

      Vymazat
  3. A já ti za odměnu zbilancuju článek, chceš?
    Kdy jsem si tě našla? Asi krátce po založení a od té doby Malá Anička patří k mému ranně-kávovému-web kolečku (páč vím, že aspoň jednou za týden se článku dočkám).

    Rok ´13 byl, ano, nehezká, zlá věc (zlomené nohy, shořelé podnikání, ukradené doklady, antibiotika, nevyléčitelné nemoci, nějaké to nebíčko, všechno check, občas multiple check, takže sdílím tvé naděje o roce 2014)

    Tvoje příspěvky na blogu beru místo záložek v oblíbených, protože kdykoli potřebuju nutně něco krásného, inspirativního nebo i jinak mňamózního, vím, že dobré je začít u tebe, a prostě se k tomu doklikat.

    A tenhle můj lehce vlezdoprdelkovský post (ale fakt jako upřímně myšlený) neber jako přihlášku do soutěže (kdyby ti kniha zbyla, a bylo ti to líto, pošlu i svou adresu), ale jako úplně běžnou adoraci parádní blogerky, se kterou bych klidně zašla na kafe, pokud bysme se potkaly ve správný čas, na správném kontinentu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehh, tak teď jsi mě úplně dostala, a jsem z toho naměkko, fakticky... Zrovna tady hloubám se sklinkou červeného nad tím, jak jsem neschopná a tohle na mě vyskočí.

      Hrozně, hrozně moc děkuju. A přeju co nejlepší rok s tou čtrnáctkou na konci, protože koukám, že katastrofy byly globálním jevem. Já si ale řikám, že je to kvůli harmonii ve vesmíru, že teď to zas bude zákonitě úplně skvělej rok, aby se to pěkně vyrovnalo.

      Díky díky díky. Na chválení nejsem úplně zvyklá a jsem teď z toho úplně paf, tak snad nepíšu blbosti. A setkání na stejném kontinentu určitě není věc vyloučená. Svět je malej...:)

      A.

      Vymazat
  4. Juj, to ako som mohla prehliadnut toto????
    Sledujem tvoj blog a zvlacam veci sice nie z blsakov, ale sekacov a od kontajnerov.
    Nic to...snad aj nabuduce nieco pripravis..
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup honem ještě něco vymyslet! Když to bude do neděle, možná tu skutečnost, že je po deadlinu tak nějak přehlédnu...:)

      Vymazat
  5. Diky Iri se taky hlasim po deadlinu! Bazary ja totiz hrozne rada. Hned ted jdu fotit!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak úkol je již splněn! Hlásím na http://blog.kafeadort.cz/

    OdpovědětVymazat