neděle 8. prosince 2013

Prostírání svátečního stolu

Jak prostíráme vánoční tabuli se u nás odehrává podle toho, jaký sváteční servis se ten daný rok rozhodneme použít. Máme dva, jeden bílý se zlatým lemem a jeden bílý s červeným a stříbrným lemem. Někdy se taky rozhodneme sváteční servis vůbec nevytáhnout, ale použít normální talíře, které jsou laděny do šedo-modra. Jak to bude letos, nemám zatím ani páru. Možností je hodně, i když máte ten servis jenom jeden. Můžete kouzlit s ubrusy, ubrousky, dekoracemi, svíčkami... a tohle všechno teprv určí celkové vyznění vaší sváteční tabule. Takže, je libo inspiraci? Druhá neděle adventní je tu a čas na přípravu se krátí!

Takovou klasikou je ladění barev do červené, zelené, tmavě modré nebo zlaté a je jedno, jestli dáváte přednost modernímu nebo klasickému stylu, protože to funguje v obou případech.

zdroj


zdroj

zdroj

zdroj
 Nápad se zavěšenou a ozdobenou větví se mi teda líbí moc. Už mi šrotuje, kam bych něco pověsila.
zdroj
 Rustikální pojetí Vánoc se mi zamlouvá velice a to i když se místy ty "tradiční" barvy vůbec nevyskytujou. Pro mě je to teplá vánoční romantika, ze které chytám chuť na svařák a kus perníčku.




zdroj

To sice není večeře, ale o Vánocích se i snídá, né?

zdroj

zdroj
V určitém smyslu je klasikou i využití studených barev jako bílé a stříbrné. Jestli jste z města jako já, tak si sněhu o Vánocích asi taky moc neužijete. Nezbývá, než ho v kuchyni trochu nasimulovat, žeano.



zdroj

zdroj

zdroj

zdroj
 Tohle teda slinty slint
zdroj
No ale samozřejmou variantou jsou i barvy netradiční, zcela dle vašeho uvážení a nálady. Já fandím tyrkysové s růžovou.

zdroj

zdroj

zdroj
 Slinty slinty neséém vám novíííínýýýý, červená a tyrkysová to u mě nakonec vyhrály

zdroj
A jak plánujete prostřít svůj sváteční stůl vy? Inspirujete se?

La Petite Anne

5 komentářů:

  1. Loni stříbrná-fialová (aby ladilo k ledničce a dvířkám linky), předtím hnědá-zlatá-stříbrná (aby ladilo ke dveřím a parketám, a letos poprvé klasika červená-přírodní (aby ladilo k Vánocům) - takže pomeranče nasušeny, haluze natrhány,konopné špagátky zavěšeny, slaměné ozdoby nakoupeny, červené svíčky zapáleny. Ubrus ve výrobě. Snad se sváteční servis po babičce nebude zlobit, ale růžovo-stříbrný proužek prostě letos neprojde. (A stejně jsme už dva talíře během roku rozflákali...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tyjo, tak tomu říkám svědomitá příprava! Mě teda hodně zajímá ten růžovo-stříbrný proužek, i když nedostane prostor, já chci taky takovej servis po babičce!! :)

      Vymazat
  2. Ty červené a bílo-stříbrné jsou za mě nej! :) ♥
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
  3. Holki, já jsem asi vážně pošahaná, ale už se začínám těšti na vánoce a plánovat, co a jak, jak to máte vy?

    OdpovědětVymazat