pátek 20. září 2013

Rozjímání nad fototapetou

Tak vám nevim. Je fototapeta kýč nebo ne? Jenom někdy? Vždycky? Záleží na okolnostech? Vrtá mi to v hlavě a rozhodla jsem se na to přijít. A najít takový fototapety, který by se mi líbily a kýčovitý byly jenom malinko nebo třeba vůbec. Abych byla upřímná, vcelku jsem si mákla. Všude na mě vyskakovaly obrázky tohoto typu:

http://www.kupsi-tapety.cz/fototapeta-w-g-409-free-spirit-kun.html

Musím ocenit, že je to obyčejnej kůň a ne jednorožec. I tak tuhle tapetu ovšem považuju za takovej úlet, že si dokážu představit, že by si ji nějaký recesista domů nějak šikovně nainstaloval. Tak já ji instaluju aspoň jako průvodní fotku článku, chachacha.

Ale zbytek tak šílenej nebude, slibuju.

Třeba kytičkový fototapety mi přijdou obecně vesměs nezávadný.

Modrá hortenzie - proč ne.

 Vodovkový kytky - dle mě príma

 Romantika pro slečny a citlivé duše







A můj kytičkovej favorit - rozkvetlá sakura


 Pak jsou tu ty trochu problematické krajiny a města. Tady mi přijde, že někdy to jde a někdy ani omylem. Z nějakýho důvodu jsou mi děsně sympatický březový háje, asi nějaká osobní úchylka. Bohužel jsem ale nenašla žádnej interiér s nima, kterej by nebyl příšernej. Takže je to značně diskutabilní.



 Tapety National Geographic, jako třeba tahle, mi přijdou vyloženě supr. Ale chce to odvahu


 Pan Darcy se zrovna odskočil vyčurat, ale jinak do toho patří taky, mám ten pocit



 Fototapety existujou i v menších formátech jako "obrazy". To bych si dom nedala (mám ty obrazy), ale nijak mě to neuráží.


Městská panoramata patří hlavně do industriálně zařízenejch bejváků (a černobílý eiffelovky zase romantičkám). Dost mě překvapuje, že se mi tenhle obrázek fakt líbí:


Pak je taková komplikovaná skupina textur a nejrůznějších blbin bez konkrétnější specifikace. S těmito motivy existuje spousty hrůz, ale něco mě i tak zaujalo.




 Tahle se mi líbí hrozně, ale jak by to vypadalo v reálu si nedokážu moc představit. Líbilo by se mi to třeba v kombinaci s modrou a bílou barvou.



A poslední skupina, která mě zaujala, je pro děcka, hipstery, svobodné muže a podobné jedince. Komiksýýý!







Všechny tyhle tapety by měly být dostupný u nás a to na stránkách kupsi-tapety.cz, fototapeta.cz, e-color.cz, modernifototapety.cz a asrovi.cz, kde jsem taky nalezla příslušný obrázky. Některé pak pochází přímo ze stránek výrobce komar.de.

Dali byste si domů fototapetu? S koněm na pláži? S kytkama? Jo? Ne? Co?

Přeju krásný víkend
La Petite Anne

9 komentářů:

  1. Jsem hipsterkou, kdy mě přitahují ty komixové? :O Snad ne :D Ale rozhodně sdílím tvou úchylku pro březové háje, sama bych chtěla fototapetu v černobílé barvě do obýváku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo černobílý břízy jsou super, ale nějak mi z výběru vypadly. A hipster nehipster...mně se komiksový líbí taky, ale osobně bych se zařadila spíš do kategorie "podobných jedinců", která skýtá různé možnosti interpretace:D

      Vymazat
  2. Tak jo, miluju komiks a jsou to jedine fototapety, o kterych bych uvazovala, jinak me to moc nebere. Jsem takovy moc klasik, po dobe, kdy jsme v jednom pokoji meli vymalovano ctyrmi barvami a taky je to asi vekem - mam nejradsi bile steny, ale moc me bavi cist tvuj blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že tě baví:) Ani já bych si většinu z toho domů nedala, ale to třeba neznamená, že se mi to nelíbí...

      Vymazat
  3. Mně se líbí ti ptáci na dveřach, i když na tom obrázku s vyhulenou paní v pyžamku to vypadá nějak divně. V čistým bílym interiéru by se mi to líbilo víc. A pak jsou super ty dřeva pod tím, to je jak živý. Jinak dobrej námět k zamyšlení, nejdřív jsem to chtěla odsoudit už s nadpisem, ale nakonec uznávám, že někde může být fototapeta cajkovní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S nadpisem nebo koníkem? chichi.

      Vymazat
    2. Se svou nelibostí vůči konikum musím být, zdá se, opatrná, lidi si pak myslej, že jsem divná, neb koně údajně miluje každý... Takže s nadpisem ;-)

      Vymazat
  4. Ptáčci na dveřích a pak komiks. Nic mezi tím! Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat