pondělí 30. září 2013

DIY límečkonáhrdelník & na jeden článek poměrně hodně zelené

DIY tohoto měsíce je čistě pro holky. Nojono, třeba jednou udělám něco čistě pro pány, uvidime. Současný trend výrazných náhrdelníků a korálkových límečků se mi hrozně líbí, žel bohu se mi hrozně líbí tak nějak obecně, ale při výběru konkrétního náhrdelníku jsem se vždycky na něčem zasekla. Jeden měl blbý barvy, druhej moc metalovejch prvků, třetí byl drahej jak blázen.... Tak jsem se rozhodla si jeden takovej límeček vyrobit sama, přesně v takovejch barvách, v jakých chci a navíc vám při tom ještě ukážu, jak na to.




Jistě vás potěší zpráva, že to není ani zas tak moc složitý a pracný, jak to v závěru vypadá. Nicméně ze zásob doma to dohromady asi jen tak nedáte a budete muset vyrazit na menší nákup (pokud se ovšem nezabýváte výrobou bižuterie, v kterémžto případě tendle návod stejně nepotřebujete). Na okorálkovaný límeček budete potřebovat:

  • nejprve nápad/koncept
  • korálky, štrasy, svočky....dle gusta
  • filc
  • šitíčko (nit, jehla, nůžky)
  • lepicí pistoli a vteřinové lepidlo (plus pinzeta pro větší pohodlí)
  • další komponenty - řetízek/stužka (potažmo obojí), kroužky, zapínání...seženete v galanteriích a korálkárnách
Zhruba takto (plus filc) vypadal můj nákup:



Začala jsem tím, že jsem si z korálků jen tak nenačisto na podložce vyskládala rozvržení, ať to pak nešiju rovnou z fleku s nejistým výsledkem. Narazila jsem na problém, že nevím, jaký tvar límečku vlastně chci. Tak jsem si pohrála s kružítkem a nůžkama...


 A vybrala jsem si ten menší. Ten jsem posléze obkreslila na filc a dvakrát vystřihla.

 Stříhala jsem zvlášť, takže bacha na to, aby byly oba kousky stejně veliký a nikde nic nečouhalo či nechybělo, když je položíte na sebe.

Druhý kousek zatím odložíme bokem, teď se budeme soustředit jenom na jeden. Nejprve jsem si vyskládala na filc kytičky tak, jak jsem je chtěla mít.

 Aby se mi posléze dobře přišívaly, vzala jsem si na pomoc pinzetu a vteřinové lepidlo a každý kamínek jsem k filcu napřed připevnila kapičkou lepidla. Doporučuju, pomohlo to jak blázen.

No a následovalo přišívání a přišívání...


 Po kytičkách i se středy přišly na řadu korálky okolo...

 A pak "výplňové"... (to už se sešeřilo). To, že jsou korálky okolo trochu šišaté, nijak nevadí, protože je vyrovnáte těmi "výplňovými". Jinak kamínky jsem přišívala čtyřmi stehy, korálky okolo dvakrát dvojitou nití a korálky uprostřed jednou dvojitou nití.

 No a pak, po několika dílech Suits....centimetr čtvereční před cílem....MI DOŠLY KORÁLKY.
Kdybych nebyla na levelu škodolibosti 1., tzn. směju se i vlastním drobných neštěstím, asi by mě to namíchlo. Ale přišlo mi to fakt hrozně vtipný, tak jsem vám to vyfotila.

 Takže jsem dnes před přednáškou utíkala ještě do korálkárny (a koupila spoustu dalších korálků, se kterýma teď budu muset zase něco vymyslet), abych to DIY stihla ještě v září.

No, jakmile jsem dopřišívala korálky, do rohů jsem přišila kousky stužky. Ale můžete stužku přišít celou, s mým tvarem límečku to ale nevypadalo dobře. Přišlila jsem tedy jenom "očka" na kroužky k řetízku.


 A protože je filc z rubu prošitý jak blázen a dost bakaný...


...druhou část filcu na něj opatrně přilepíme tavicí pistolí...


 Potom zbývá jednoduše přidělat kroužky a řetízek a tadááááá! DIY handmade límečkonáhrdelník je na světě!

 A tu to máte i s mým ksichtem.



Já z něj mám teda dost radost, vidím to hlavně na nošení k mé modré košili. 

Hodně zdaru, jestli se do toho dáte taky
La Petite Anne

6 komentářů:

  1. Jéé, to je fakt úplně skvělý! Hrozně se mi to líbí, ty barvy jsou super! Je mi úplně jasný, jaká to byla piplačka, byly doby, kdy jsem z korálků taky dělávala. Ale úplně jsi mě navnadila, vidím to i jako dobrý tip na dárky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuji kuji kuji, úplně se červenám:) Zas tak velká piplačka to ale čoveče ani nebyla, nejhorší bylo přišít ty kamínky, pak už to šlo hladce...Ať se zadaří, jestli do toho půjdeš! A dik :)

      Vymazat
  2. Štěpánka Ptáčková30. září 2013 v 23:10

    A teď se budeš červenat ještě víc, protože nejen límeček je úžasný, ale taky se mi hrozně líbí tvůj úsměv. :D
    Asi bych volila jiné barvy, ale rozhodně bych to mohla zkusit. Jenže já a ruční práce... Možná se mi něco daří, ale dotáhnout to do konce? (Zrobna na mě mává rozvyšitá miniaturu, rozpletené rukavice, dva rozmalované obrázky, tři rozepsané povídky... jdu se plácnout přes líné prsty! :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buhih, to děkuji pěkně, ale ten je tam jen ilustračně:D

      Však jasný, barvy jsou volený k mýmu oblečení apod., to má každej jinak.... A co se týče dokončování rozdělaného, mně motivuje blog a to, že o tom budu moct napsat. Na některý věci se teď chystám sice klidně i několik měsíců, ale jakmile se na to vrhnu, nepřestanu, dokud to nedodělám. Tak si řekni, že o rukavicích napíšeš a třeba budou o víkendu hotový:))

      Vymazat
  3. no tak to je fakt parádní a prima blog...moc Vám to sluší :-)

    OdpovědětVymazat