sobota 31. srpna 2013

Papírové objekty - zase další koule


Co se týče věcí z papíru, tak nějak nemám brzdu. Nutně jsem musela zkusit udělat další variaci na papírovou kouli. Takže tu ji máte! Jestli se vám všechny obrázky finálního produktu zdají trochu mázlý, tak máte recht, ale věčně se točící objekt fotit v šeru vyžaduje jisté skills, které asi nemám. Jinak minulý návod na kytičkouvou kouli je tady. 





Na tuhle kuličku budete potřebovat dvacet koleček z papíru, formát dle vlastního uvážení. Čili papíry, kružítko, lepidlo, nůžky a nit na pověšení.


Vystříhejte si dvacet stejných koleček


...který je posléze třeba poskládat. Napřed na půlky a posléze z nich poskládáte trojúhelníky.



A takhle poskládejte všechny.


Následně je třeba vytasit lepidlo a začít kolečka slepovat k sobě. Každá strana koule bude mít pět částí, nicméně doporučuju si to dohromady složit předem pomocí sponek, ať nemusíte zbytečně trhat.




No a když se vám podaří poskládat tohle, můžete to všecko pěkně slepit a přidělat špagát. Vztekání se při nezdarech je povolenou, ale jenom trošku:)


A tramtadá, voilááá









Papíru zdar. Je prostě boží.

La Petite Anne

3 komentáře:

  1. Vypadá to skvěle, už kolikrát jsem chtěla něco podobného zkusit, ale nějak nemám kam to pověsit a navíc, tomu vztekání bych se asi nevyhnula :D P.s. ten barevný strom s ptáčky vypadá úplně báječně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík! A jen do toho, i se vztekáním to zabere chvilku:D Jinak větvi jsem zlehka psala tu: http://lapetiteanne.blogspot.cz/2013/01/vsechno-to-omotam.html :)

      Vymazat