úterý 11. června 2013

Co mi dělá radost - drobnosti ze života bloggerky

Protože nám vloni v létě utál pěknej kus Arktidy, ochladilo se nám móře a tudíž teď máme v Evropě furt klendru a deštivo, musím si neustále hledat věci na zlepšení nálady. Drobné radosti, blbinky, dobrůtky... tím vším se dá i v té věčné tmě poměrně dobře udržovat duševní zdraví.

Tenhle článek tedy berte jako tip na to, jakým způsobem si zvedat náladu, ideálně nějakej ten design included.

Abych se taky trochu pochválila, radost mi dělá můj diář, kterému jsem vyráběla prošívanou obálku a psala o tom tady. Sice si do něj občas zapomenu něco poznačit, takže kupříkladu dnes se mi stalo, že se mi naráz překryly asi čtyři místa, kde jsem měla být, jenže to není chyba diáře, ale moje. Pokud tedy někoho zajímá, jakou životnost má tohle moje dílo, po zhruba čtvrt roce vypadá takto.




Trochu se odrbaly rožky, ale jinak furt dobrý. Do prosince to spolu rozhodně zvládnem!

Radost mi taky dělají moje nový šaty z F&F, který jsem ulovila ve slevě za pár kaček! Nosím k nim křiklavě růžový balerínky (a když je zima, tak i punčocháče) a dost mě to baví.


Hodně velkou radost mi taky dělá to, že je konečně červen, se kterým konečně došlo na fotku v kalendáři, na kterou se těším už od ledna! Ovce se strakatejma nohama je moje hrdinka. Stejně jako Adélka, která tenhle boží kalendář stvořila!


I když dost prší a není tedy mnoho příležitostí k vyplácnutí se na zahrádce, aspoň je všechno krásně zelený a roste jako divý! Kytka, kterou jsem dala mámě k narozeninám v dubnu, kvete venku na stole i po dvou měsících. Jak vypadala předtím, najdete tady. Takhle vypadá teď.

 Jednou bych chtěl být tak bohatá, abych mohla mít na stole pořád vázu s květinami. Teď je máme aspoň pořád venku. Vydrží dlouho a jsou krásné!


Na čemž si fakt dost pošušňávám ve chvílích, kdy neprší a já si můžu sednou ven, je rybízovej sorbet od Carte d'Or. Sice mám radši spíš krémový zmrzliny, ale tohle je prostě blaho, vážení! Navíc ho mají ve zcela ideálně malém balení a la Ben and Jerry's a podobné zmrzky, které se jí nejlépe lžící přímo z kelímku. Co víc si přát? Možná ještě malinovej. A meruňkovej.

http://www.potravinydomu.cz/produkt/19743-ZMRZLINA-Carte-d-Or-Sorbet-Rybiz-450ml/index.htm
Radost mi taky dělají naše porcelánový hrníčky na čaj. První čtyři dostala k narozeninám mamka, dva na doplnění počtu šesti dostal teď taťka. Jsou od Bloomingville skrz eshop Nordic Day a jsou bezvadný. "Nedokonalost" ruční práce jim dodává takový kouzlo, že i takový úkon, jako je pití čaje, vám naráz připadá jako těžká romantika.

Možná si budete říkat, že mi ke štěstí stačí opravdu málo, ale limitovaná edice průsvitnejch! Curaproxů mě prostě dostala. Doufám, že na mě nějakej zbyde, zrovna jsem načala jinej. Fm, možná si je půjdu nakoupit do lékárny do zásoby :).


Jako dáreček z výletu do Peru jsem dostala údajně ručně zdobenej povlak na polštář. Spolu s ostatníma polštářkama z Ikei teď tvoří opěradlo v mém domácím kancelářském koutku.

A jak si děláte radost vy? Podělte se se mnou, já to chci vědět! :)

La Petite Anne

4 komentáře:

  1. Prošívaná obálka je fantastická, Ty jsi ale talent! Hrníčky jsou krásný a průhledný Curaproxy úžasný, ty musím mít:) A čím si dělám radost já? Koukáním po hezkých věcech:) Právě jsem ve fázi, kdy se odhodlávám nějaký i koupit, tak uvidíme.) A taky čtu jednu skvělou knížku o vztazích a sexu od maďarskýho gynekologa a začala jsem chodit na balet pro dospělý. Bych nečekala, jak mě to nabije! Tak, spokojená?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, spokojená, konečně pořádnej komentář!!! :D Píšící maďarský gynekolog mě teda zaujal, to si vygooglim, to se hned tak nevidí. Baletu fandím velice, já jsem začala chodit na pole dance, ale pořád se za to trošku stydím, tak jsem o tom nechtěla psát, chi:) Hodně zdaru s nákupem něčeho hezkého;)

      Vymazat
    2. Já taky chodím na balet.A ty jsi Ani taky chodila do baletu!!!
      A že mi ten Curaprox koupíš??Že jo.(Když ho už budeš kupovat sobě.) :-)

      Vymazat
    3. Máni, ty ho máš ve skříni;)

      Vymazat