středa 1. května 2013

Moderní geometrický design & Meg Allan Cole

Jestli v designu něco žeru, tak jsou to geometrický kubický tvary. Jsem sice spíš ve stádiu pouhého áchání a nic s tímto tvaroslovím nevlastním, ale opravdu usilovně dumám nad tím, jak to napravit. Tak jdu dumat veřejně!

Na geometrický design mě přivedla kdysi Meg Allan Cole, youtuberka a diyerka (to jsou slova, co?), která v tomto duchu převelice ráda tvoří.

Tady vyrobila barevný geometrický šutříky, což je vlastně velice primitivní DIY, se kterým ale můžete vymyslet tuny geniálních věcí! Meg navrhuje udělat z nich těžítko, dekoraci, náušnice nebo magnetky (ach ano!) a mně by se tyhle šutříky velice líbily jako úchytky na zásuvkách.

DIY Holiday Gift: Faceted Gems by Meg Allan Cole
http://megallancole.tumblr.com

Jindy zase vymyslela malbu do nudného rohu zdi. Koho by to napadlo? Je to rozhodně netradiční, ale úplně to vidím jako vtipný detail v bílobarevným interiéru (a nebo maskujícím flek na stropě, jak sousedům přetekla vana).

3D Geometric Painted Wall Graphic
http://megallancole.tumblr.com
Její nápad s DIY stínidlem by si měli prostudovat všichni vlastníci lampionů, jakožto nejlevnějšího možného řešení problému (ale přitom toužícíh po designu). Autorka se zde inspirovala dnes už značně profláklým lustrem Torda Boontjeho, kterého mimochodem doporučuju vygooglit a kliknout na obrázky, protože jeho práce je věru impozantní!

Tady jeho lustr:

http://oharadesigngroup.com/2010/06/07/tord-boontje/

A tady ten DIY od MAC:

http://megallancole.tumblr.com

No tak původně jsem myslela, že udělám článek o geometrickým designu obecně, ale začíná to vypadat jako cyberstalk (nebo pocta, že ano, jak se to vezme) téhle paní. Ale co už, abych byla upřímná, je jednou z z osob, které mě, ač úplně na jiným kontinentě, ohromně inspirovala a kdyby Meg Allan Cole nebylo, troufám si tvrdit, že by ani tady tohoto blogu, leč stále poměrně mladého, nebylo. Teď sem se úplně dojala, fňuk, to dělá ten první máj.

Co naprosto žeru je její...jak bych to nazvala, umělecký projekt? V češtině to zní trochu nabubřele, ale v podstatě je to opravdu papírová skulptura, ale jestli je to na vác moc, tak prostě dekorace. Tohle už je pro trpělivější jedince, ale mám takové tušení, že stráveného času nebudete litovat.

I made this 3D paper geometric wall sculpture and in this video show you how. 
http://megallancole.tumblr.com

Jedná se vlastně o spousty malejch barevnejch hranolků, který pak pověsíte na zeď. Pokud vás zajímá, jak tohle všechno udělat, určitě se koukněte na její kanál na youtube, kde tohle všechno najdete a to sice zde. Najdete tam spousty jinejch návodů, mně se nejvíc líbí právě tyhle geometrický.

Tak a konečně nastal čas kouknout se taky na něco, co se dá koupit. Aby to zas nebylo moc dlouhý, mrknem dneska jenom na doplňky. Když už jsme u těch geometrickejch lustrů....


Dot/Dash Translucent Pendant
http://www.betterlivingthroughdesign.com/accessories/dotdash-translucent-pendant/
A když ne lustr, tak aspoň lampu, né?

http://knowncreative.com/2012/10/the-round-up/geometric-lamp/
Sadu barevnejch geometrickejch tácků bych asi nutně potřebovala.

 
http://www.corporateculture.co.nz/shop/kaleido

http://plentyofcolour.com/2012/09/10/kaleido-trays-by-hay-objects-of-desire/

Geometrický design má mezi českými bloggerkami příznivců více, Oliva tu psala hned o několika geometrických vázách (a taky si myslím jednu pořídila:).

Konkrétně o této:

http://svetlanakozhenov.com/



a pak taky o této, kterou prodává designpropaganda:

http://www.yuppiechef.co.za/muuto.htm?id=6236&name=Muuto-Crushed-Bowl

Tak vám přeju hezkého geometrického 1. máje a pěkně se políbejte pod rozkvetlejma třešněma, ať neuschnete!


La Petite Anne

2 komentáře:

  1. To ses mi krásně trefila do vkusu! Super, všechno! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem takové tušení, že by se ti to mohlo líbit (kór když jsem dvě věci z toho článku našla u tebe, že...:)

      Vymazat