sobota 30. března 2013

Velikonoční inspirace

Vzhledem k období je asi jasný, o čem bude tenhle inspirativní článek. Říkala jsem si, že to snad ani nebude potřeba, vzhledem k velikonoční masáži ze všech směrů. Ale nakonec mi to nedá přispět svou troškou do mlýna, protože záplava infantilních králíčků nějak úplně neuspokojuje mé pseudodekoratérské oko.

Co se týče zdobení vajec, tak na to letos s radostí kašlu. Jednak proto, že není komu to vajíčko dát, a jednak proto, že kraslic máme doma několik krabic. Stejně jako vánoční perníčky mi ovšem zdobení nikdy dvakrát nešlo, což je další důvod, proč se mi do toho nechce. Moje máma vždycky vezme zdobítko na perníčky/ tužku se zapíchnutým špendlíkem na kraslice a začne kreslit krásný ornamenty - já začnu kreslit podivný fleky, následně se začnu vztekat, perníčky snim, kraslice odhodím do kouta a mám po náladě. Snaha vyhnout se zdobení je tedy poplatná i zachování mého duševního zdraví. To nic nemění na tom, že zdobení voskem se mi jako tradiční technika moc líbí, bohužel mi to ale zkrátka nende.

Zdroj: http://internationalfriends.org/
Předpokládám, že tuhle techniku všichni znáte, pro jistotu ji však stejně popíšu. Ke zdobení vajec jako nahoře potřebujete barvy, tužku, špendlík a svíčku. Špendlík zapíchnete do dolní strany tužky - hlavička špendlíku vám tak poslouží jako malovací hrot. Beztak na to existuje nějakej udělátor, ale tohle funguje taky. Následně zapálíte svíčku a na vajíčko voskem ze svíčky nakreslíte co chcete. Pak vajíčko obarvíte a následně buď celý postup zopakujete s jinou barvou, nebo vosk lihem očistíte. Výsledek viz. hore.

Vloni jsem od babičky dostala čokoládový vajíčka z Marks & Spencera. Byly zelený a kropenatý a vypadaly jako křepelčí či tak něco. A hlavně byly děsně, ale děsně dobrý. Jestli je mají i letos nevím, ale jestli ano, tak je rozhodně radím koupit. Než je sníte, můžete s nima stvořit i pěknou dekoraci, jako třeba tady.

Zdroj: http://www.shelterness.com/100-cool-easter-decorating-ideas/pictures/6717/
Musím říct, že nápad s hnízdem se mi líbí hrozně. Navíc s tím bonusem, že vajíčka jsou čekuládový a nemusím je zdobit:). Hnízdo se dá využít i v "terárku", což je nápad, který okupuje vody DIY internetu už delší dobu. Zde trochu přemotýlkováno, ale furt dobrý!

Zdroj: http://indulgy.com/post/eEqcyncVD1/easter-decor
Ne všichni mají ovšem na sofistikovaný dekor nervy. Obšas stačí i něco hodně jednoduchýho. Zasaďtě zrní do skořápky/misky/hrnku, po naklíčení do nějak zapíchněte nějakou slepici na špejli a je hotovo. To už teď sice nestihnete, ale zase já si takhle řeřichu sázím po celej rok.

Zdroj: http://allwomenstalk.com/10-prettiest-easter-decor-items/
Zdroj: http://blog.mastergardening.com/2011/04/our-favorite-garden-inspired-easter-decorations/
Pokud se zase vrátím k té komplikovanější verzi, tak ozdobené větve já můžu, jak jste se mohli přesvědčit už v mém prvním DIY. Momentálně jsem na tu svoji omotanou větev přilepila i ptáčky, který vídáte na pozadí tohodle blogu, takže mám v pokoji taky Velikonoce, cha. Variací na toto téma je však mnoho. Já fandím této:

Zdroj: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh37sgkcQs2jFebbHH2CLjIdULXL9FWNQ5v6dRciIUcTWHASzBgQpyNAp_9nzn227gualOcyXPqF5HwkhikC4BRBTdJfOcihcbDuEmO06K_RSJsKotHC8UqjffBseicr0NpeQ1D4Aytuwg/s1600/easter-tree-with-birds.jpg
Když nic nekvete venku, mohlo by aspoň vevnitř, né? Třeba i jenom jako. Upřímě řečeno, tu větev dole CHCI!

Zdroj: http://www.quickandsimple.com/how-to/make-decorate/easter-table-decorations

A ještě terárko se zajícem.

Zdroj: http://www.leroseauxjoues.com/deco-et-maison/une-jolie-table-de-paques
A protože nejsme troškaři, tak dáme zajíce třeba rovnou do hnízda.

Zdroj: http://homedesignresource.com/wp-content/uploads/100-Cool-Easter-Decorating-Idea.jpg

Jelikož takhle inspirace byla celá taková kudrnatá, na závěr pár obrázků pro minimalisty. Vidím velkou bílou mísu a v ní tyhle barevný vajíčka.

Zdroj: http://romafoods.com/blog/2013/03/easter-favorites-are-ready-at-roma-foods-in-latham-new-york/
Papírový vajca na pověšení jsou prima DIY, o kterým psala i Oliva tu

Zdroj: http://pinterest.com/pin/179158891398593097/
No a co možná letos zvládnu i já, je polepit vajíčka washi páskama.

Zdroj a návod: http://lovelyindeed.com/diy-washi-tape-easter-eggs/
A úplně na závěr šupinatý vajíčko, vyrobený ovšem z umělýho pěnovýho (nebo polystyrenovýho) vajca.

Zdroj a návod: http://www.nikkiinstitches.com/paper-punched-easter-eggs/

Veselé Velikokonoce!
La Petite Anne


4 komentáře:

  1. Je to krásná inspirace, ale s mou šikovností by to dopadlo předpokládám katastrofálně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na takové případy mám přichystanou větu "to je tak schválně" :)))

      Vymazat
  2. Ten zajoch je jak z Truman show. Jinak na to, že mě Velikonoce moc neberou, jsem se nad těma vajcama docela dojala... A vzpomněla si na zmoklá vajca Glena Hansarda... Co? Vajco!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš klip k Low Rising? Dost jsem se zasmála, než jsem si vzpomněla, že tam fakt jí vajíčka :D:D:D

      Vymazat