úterý 5. března 2013

Jarně barevný nákup v Ikea

Tak jsem se rozhodla zase jednou zkontrolovat stav v Ikei. V nadpisu mám v Ikea, protože voni to neskloňujou, ale tady už skloňuju, protože mi to prostě zní líp.

Ani jsem nic nějak urgentně nepotřebovala, ale chtěla jsem se podívat na jarní novinky a taky zkontrolovat nějaký starší věci, jestli se mi furt tak líbí.

Možná jste to už byli zkontrolovat sami, ale kdyby nááááhodou ne e, tak zde je článek o tom, co je novýho a mě zaujalo.

Mám vcelku radost, že ikeáci vrátili do výroby ušák, kterej byl navrhnut v roce 1951. Nevím, jak dlouho ho v Ikei teďka mají, je natištěnej už v katalogu, ale na podzim ho rozhodně neměli. Každopádně mě tenhle klasickej tvar dost baví, jen mi přijde škoda těch barev. Myslím, že by si zasloužil aspoň jeden veselejší potah.

Ušák Strandmon
Naprosto u vytržení jsem byla z tyrkysovýho nočního stolku. Zářivě tyrkysová mě poslední dobou nějak děsně bere, čim to je, suď bůh, ale tenhle stolek je dle mě prostě dobrej. Za pár peněz, prima tvar, boží barva. A není dřevěnej, takže povrch nezničíte kolečkama od čaje, cha!
Noční stolek Selje, foto a info zde

Ta moje barva moc neodpovídá, ale zato to máte i s cenovkou.

Já se na nábytek normálně snažím spíš nekoukat, nerada si  přivozuju nepříjemný stavy typu "to musím mít!!! ale za co??? a kam s tím???", čili lovecké smysly většinou aktivuju až u doplňků. Nicméně mě ještě zaujalo zdrcadlo Isfjorden za nějaký dva litry či co. Prý mají i bílý!


Velkou radost mi ale udělali s textíliema. Geometrický vzory - to je další věc, která mě vedle tyrkysový momentálně hrozně baví, takže jsem odešla s dvěma povlaky na polštář. Neuhodnete, v jakejch barevnejch odstínech;)


Zdroj zde
Ale mají i růžovooranžový!


Pokud vám nestačí polštáře, můžete tyhle látky nakoupit v metráži a ušít si z toho třeba.....oblek? 
No a tyhlenc mají i přehozy na postel.


 Mně by se jako přehoz ale líbil mnohem víc tendle Malin. Ty barvy jsou prostě dobrý!



Běhoun s hruškama mě dost pobavil. Rozkrojený ovoce na textilu prostě letí, jak jste se mohli přesvědčit už v minulém článku;).


Plány na vykradení banky jsem začala spřádat tradičně v sekci nádobí. Jídelní servis Promenad prostě mít musím a basta fidli do povidlí. Nakonec jsem odešla s miskama, příště třeba přibudou talíře mělký a někdy zase ještě později třeba i ty hluboký. Vykradení banky se odkládá na neurčito.



No a pak už jenom různý blbovinky. Třeba pruhovaný ubrousky.


Nebo balení spousty barevnejch papírů na kutění.



Umělý kytky sice úplně nemusím, ale několik kyblíků takhle pohromadě působí jarně a vesele a mě ten pohled tak nějak potěšil, no.


Radost jsem měla ze sady na pěstování bylinek a kytiček. Jaroooo, jupi jupi jupi (jen ta klendra by se už mohla jít vycpat).



Poslední věc, kterou jsem měla potřebu obejmout, byl tenhle obří pryšec (kaktus? kytka?). Mít obrovitej kaktus či něco mu podobnýho je moje dlouhodobá tužba. Jednak mám tyhle rostliny ráda, a jednak je to to jediný, co vydrží mé excentrické pojetí termínu zalévání. Z té fotky to není moc poznat, ale každej měří asi metr.


V Ikei to dneska tak nějak neskončilo, ale to zas třeba zejtra. Závěrem bych chtěla dodat, že mám hrozně skvělou babičku!

Jarním barvám v interiéru a nákupům zdar!

La Petite Anne

2 komentáře:

  1. Barevným papírům a skvělým babičkám třistapětadvacetkrát zdar!!! A jídelní sady už mě tuze dlouho rajcují tady: http://www.ditap.cz/uvod/#porcelan. Uuu, teď jsem na to mrkla a znovu mě to rozpálilo ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je největší porno jednoznačně Wedgwood, ale na ten teda fakt nemám a pochybuju, že někdy mít budu. Bůůůůů:( Musím ale říct, že zadělávací mísa tady od té paní Dity mě taky dostává do varu!

      Vymazat