středa 6. března 2013

Co mají teď v Tchibu

Slíbila jsem pokračování včerejších nákupů, tak jdu teda na to.

Ačkoliv jsem díky své minulé profesi zapřisáhlý odpůrce břečkoidních káv, obchod Tchibo čas od času šmíruju. Pro ty co Tchibo neznají - kromě kafe vám v tomhle obchodě prodají zboží, který se každej týden mění. Jednou je to sportovní kolekce oblečení, podruhé pomůcky na pečení.... no a momentálně jsou to crafty potřeby pro všechny správné diy osoby. Jistě chápete, že tohle prostě nemůžu nechat bez komentáře.

Asi že jsem byla děsně hodná, odnesla jsem si domů velkou tašku. Taky tomu přispěl fakt, že měli (a snad stále mají) akci 3 + 1 zdarma. Tady je celý můj nákup



Jelikož se v kolekci objevil i skalpel na řezání papíru, kterej mi už jednou utekl, tentokrát jsem ho sehnat prostě musela. Vyřezávat obrazce do papíru řezákem sice jde, ale je to děsně o nervy. Jednou jsem takhle vyráběla přání a ač jsem byla s výsledkem spokojená, málem jsem si u toho uřízla hlavu. Dělat obloučky něčím bez hrotu je prostě naprd. Ten nůž vypadá takhle:

Zdroj zde
Kudla stojí zhruba dvě kila, je i s krytkou a dokonce je k ní pět náhradních čepelí. Z tohodle mám fakt radost. Pokud nechápete, co s tím jako budu dělat, tak dělat s tim (možná) budu třeba toto:

Zdroj a další obrázky zde
No tohle asi nezvládnu, ale hromadu kostiček bych zvládnout mohla. Haha.

Další úlovek, ze kterýho mám radost a kterej mi už rovněž jednou utekl, je podložka na tvoření. Má na sobě úhly, centimetry a milimetry, můžete na ní řezat, stříhat, měřit látku, papír.... Jasně, vystačíte si i s kusem lepenky, igelitem a pravítkem, ale diy youtubeři tudle podložku většinou mají, takže já ji musím mít taky!

Zdroj tchibo.cz
Co jsem taky chtěla, byly barevný papíry na tvoření. Jsou vcelku fajn, půlka archů tvrdší než ta druhá, ale nějakej zázrak to teda není. Zde na fotce i s kudlou.


Pak jsem se dozvěděla, že si můžu vzít ještě jednu věc a budu ji mít zadáčo, tak jsem v rámci své tiskací mánie vzala malý polštářky na razítka. Taky co jinýho.


A aby toho nebylo málo, dneska přindu domů a na stole todle. Asi jsem byla vopravdu hodná, heč!


Barvičky na textil v tubě. Tady jak vypadaj vevnitř. Vypadá to, že budu muset svořit nějaké další ubrusy. Nebo utěrky. Jediný co nechápu, je výběr barev. Jestli to má být velikonoční, tak kde je xakru zelená a žlutá?


Co bych na kutění ještě určitě doporučila, jsou jednak ozdobný vykrajovátka na papír, který sou u nás jinak k dostání poměrně blbě a v omezené míře, ale hlavně papírový lepicí pásky. Za nějaký tři stovky deset pásek, to je luxusní cena. Já mám doma ze švajcu poměrně dost origo japonskejch washi pásek, ale ani vám nebudu říkat, kolik mě stála jedna. Dá se s nima olepit všecko možný i nemožný a to včetně zdí nebo nábytku. Nebo s nima zkrátka můžete pěkně balit dárky.



Obecně je tahle kolekce pro kutily vcelku vydařená. Teď se koukám, že mi nějak utekla mechanická sešívačka, ale tu si stejně pořídím někde v Hornbachu, až budu vyrábět to čelo postele. Mňo, zřejmě mě teď po období razítkovém čeká období papírovovyřezávací.

Hele a koukali jste na tu kolekci taky? Co zaujalo vás?

Tak a teď už zas nakupovat půl roku nejdu. Ehm. Možná.

Tak dobrou noc,

La Petite Anne

4 komentáře:

  1. Ahoj, mohla bych mít dotaz k té podložce? Vypadá dobře, na vyřezávání je asi fajn, ale cena 200 Kč... stojí za to? Nemám ji kde okouknout, v okolí žádné Tchibo obchody nemáme, tak bych se chtěla zeptat po měsíci zkušeností :-) Z jakého je materiálu? Na Tchibo o tom není ani ťuk :-( Jestli je to jen karton, tak za tu cenu je dost předražený. Pokud má nějaký povrch odolný proti proříznutí? Nebo se snadno prořízne? Fakt dumám nad pořízením.... :-/ díky za podělení se se zkušenostmi. Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Iveto, podložka je z tuhé gumy. Na tvoření je ideální, po opatlání ji umyješ a neuděláš si díry do stolu. Pokud na ní vehementně pracuješ se skalpelem, guma se prořízne, ale ono jak je pružná, tak to stejně není vidět. Já ji používám na všechnu "práci", abych si nezničila stůl. Za dvě stovky je to myslim úplně v cajku, centimetry se navíc hodí třeba na stříhání látky apod...Podle mě dobrej kauf.

      Vymazat
    2. Děkuji, tak z gumy, hm to by šlo :-) Já se bála, že je to fakt jen papírové, z fotek se to těžko poznává. Moc díky za odpověď :-)

      Vymazat