středa 16. ledna 2013

Svítíme i po Vánocích

Tak jsme včera konečně odstrojili stromeček. Možná trochu pozdě, ale naše jedličky vždycky vydrží dlouho a ke konci krásně voní a navíc se do odstrojování nikdy nikomu nechce. Jenže tma je pořád a teď už ji ani nerozjasňují malý barevný světýlka, což považuji za vcelku neveselé, ne-li dokonce depresivní. Pro všechny příznivce světýlek nejlépe po celý rok jsem dala dohromady pár obrázků, kterými se můžete inspirovat, jak si "osvětlit" svůj domov i mimo Vánoce.

První obrázek mí dva věrní fandové asi poznají, protože se jedná opět o vázu s větví nad mou postelí. Tentokrát je však hlavní objekt jiný. Měla jsem několik let takový velký světelný závěs z hvězdiček, jenže po letech několik hvězdiček odešlo a už zkrátka nesvítily ani po výměně žárovky. Závěs jsem ale i tak nedokázala vyhodit a radši jsem ho vrzla do vázy. Poté jsem se nezapomněla poplácat po rameni, jakej jsem to ale pašák. Získala jsem totiž dle mého názoru bezva večerní dekorativní osvětlení a navíc v tom chuchvalci nejdou nesvítící hvězdy vůbec vidět.




A pak jsem začala googlit. Líbí se mi tahle možnost levného čela postele, které navíc můžete snadno obměnit. Na stěnu takhle pouze pomocí pár hřebíčků, na které zaháknete svíčky, můžete vymodelovat prakticky co chcete.

Zdroj: http://www.101woonideeen.nl/zelfmaken/huisje-boompje-bed.html
Když už jsme u těch postelí, svítící nebesa taky nejsou úplně špatnej nápad. Něco pro romantiky, muhaha.

Zdroj: http://cottageinstincts.blogspot.cz/2010/10/teen-room-big-reveal.html
Omotávání zrcadel a la "jsem filmová hvězda" je mi taky sympatické. Tyhle světla sice nejsou úplně na stromek, ale to není nic, s čím by si kreativní duše neporadila, že.

Zdroj: http://homeklondike.com/2011/03/20/bedroom-ideas-for-teenage-girls/

No a pak taky existuje možnost světýlka do něčeho nacpat, jak jsem to udělala já. Tenhle nápad mě vcelku nadchl, takže ho sem dávám i přesto, že je to mázlý jak máslo na chlebu.

Zdroj: http://green.thefuntimesguide.com/2009/08/wine_bottle_diy_ideas.php
A nebo taky něco prostě jen tak cvičně omotat.

Zdroj: http://www.housetohome.co.uk/room-idea/picture/christmas-lights-decorating-ideas

Moc se mi taky líbí tenhle věnec, i když ten si dokážu představit zejména o adventu, žádná jiná příležitost na věnce mě s jednou malou výjimkou nenapadá. 


Zdroj: http://blog.homeseasons.com/2010/12/07/wreath-diy-for-christmas/

No a na závěr tip, jak ze světelného řetězu vytvořit dekoraci, která se může hodit například nevěstám nebo osobám slavícím kulatiny, promoce, porody a tak. Omotejte ho tylem! Nebo stužkama. Nebo papírovýma krajkama jak věnec nahoře. Nebo ze stužek a svíček udělejte baldachýn!

Zdroj: http://www.etsy.com/listing/42694968/beautiful-lighted-swag-garland-white

Zdroj: http://www.stylemepretty.com/gallery/photo/209588

Zdroj: http://www.stylemepretty.com/gallery/picture/648579
Lowcost varianta je starej dobrej krepák;).

A to by dneska mohlo stačit. 
Hodně světla vinšuju,
La Petite Anne

13 komentářů:

  1. dva ty obrázky se nějak pokazili
    jinak dobrý :D

    OdpovědětVymazat
  2. To se ti jenom špatně načetlo,většinou stačí obnovit stránku:)

    OdpovědětVymazat
  3. Osoba slavící letos kulatiny žere ty pentlové nebeska nad parketem. Krepák forever! A světýlka v čele postele jsou už dlouho jejím snem. A ta sytě tyrkysově modrá, nebojaksetébarvěřiká, ta jí pravidelně zvyšuje srdeční tep a rozkoší rozkmitává prstíčky před očima.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adu, podobného odstínu mám doma ještě půlku kýble, kdybys měla zájem (akorát spíš trošku do šeda, než o zelena).

      Vymazat
  4. Ty ses s těma komentama pěkně rozjela! Sem si dneska pučila od taťky noutbuk a čumum jak puk :D

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou super nápady. Výběr fotek se fakt moc povedl =).

    OdpovědětVymazat
  6. Já taky svítím celoročně. Nechápu, proč by světýlka měla být známkou (jenom) Vánoc :)....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje řeč! Svíčky jsou beztak nebezpečný. Nedávno mi jedna vytekla z poličky do postele:P

      Vymazat
  7. Mila Any, reaguju az ted,po 4letech..., ale narazila jsem na Vas blog nedavno , je super,originalni a vtipny. Kouzlo svetelneho retezu jsem objevila az ted, i na stromku jsme měli vždy jen svicky (a pokapane banky),retizek visi ze skrine a strasne se nam to libi, a uz tyden se z toho radujem,deti, moje sestra, dokonce i manzel vydal obdivny zvuk. Ta elektrika je stejne fascinujici, ze... myslim ze nepotrebujem ani kouzla harryho Pottera... ale na stromku zustanou klasicke svicky navždy. Preju opravdu kouzelne vanoce, Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky, Ivo! Máte pravdu, je to skoro jako kouzlo...My máme nějaké "řetězové" osvětlení skoro všude po bytě celoročně a pořád mě to neomrzelo :)

      Vymazat